Безпокойството е егоизъм под прикритие

… А всичко, което не става от вяра, е грях [всичко, което не е направено според убеждението, че е одобрено от Бога, е грешно]. –РИМЛЯНИ 14:23

Твърде често хората се отдават на тревоги и притеснения, без да осъзнават колко разрушително е това. Когато стигнем до неговия корен, виждаме, че притеснението е грях. Притеснението определено не идва от вяра и Римляни 14:23 заявява, че каквото и да е това нещо, което не произлиза от вяра и не действа чрез вяра, е грях.

В повечето случаи притеснението се основава на един определен грях: егоизъм.  Обикновено когато се притесняваме, ние сме загрижени за това как нашите егоистични желания не са изпълнени. Колкото по-егоистични желания имате, толкова повече трябва да се притеснявате за тях и толкова по-сложен става животът ви.

Бог иска ние да се фокусираме върху това да Му служим.

Божията воля е да живеем живота си свободни от всякакво безпокойство и стресираща загриженост. Той иска ние да бъдем свободни да Му служим, без да бъдем въвлечени в посока, която ни отклонява (вж. 1 Коринтяни 7:34). Ние не трябва да позволяваме на тревогите на този свят да ни отклоняват от Неговата цел за живота ни.

Моля се Бог да ви помогне да разпознавате и да се освобождавате от егоистичните желания. Това ще запази живота ви обикновен и лесен, и ще ви помогне да преодолеете безпокойството. Тогава ще можете с цялото си сърце да следвате Божия чудесен план за вашия живот.

Молитва

Татко Небесен, благодаря, че ми показваш, че безпокойството е грях. Помогни ми да се отърва от моите егоистични желания, които не са Ти угодни, за да мога да следвам тази съдба, която Ти имаш за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon