Без разделителни стени

Докажи любовта си

Христос е всичко и във всичко [всичко и навсякъде, за всички хора, без лицеприятие]. (КОЛОСЯНИ 3:11)

Бог е създал ново творение в Христос, в което всички различия изчезват и всички ние ставаме едно в Него. На практика това означава, че трябва да се доверим на Бога да се погрижи за всичко, което не сме в състояние да направим, и да получим като дар от Него всичко добро, което е в нас или всичко, което можем да правим добре. Всичко е в Него! В Него сме възстановени пред Бога, животът ни е в Него, радостта ни е в Него и мирът ни е в Него. Всичко е от Него, за Него и чрез Него (вж. Римляни 11:36).

Вече не е нужно да се сравняваме с когото и да било. Няма значение какво могат да направят другите, а ние не, защото нашата идентичност и стойност е в Него. Ние сме свободни от сравнения и съревнования и това ни дава свободата да бъдем себе си. Просто бъдете най-добрата версия на себе си. Когато успеете да направите нещо добре, благодарете на Бога, а когато не сте в състояние, благодарете Му, че Той все пак ви обича и ще се погрижи за вас и за това, което трябва да се направи.

Тази истина ви позволява да влезете в Божията почивка и да избегнете агонията на самоотхвърлянето или на това да прекарате живота си в опити да бъдете нещо, което никога няма да бъдете. Ако се вслушвате в Божия глас, чуйте Го да ви казва точно сега, че вие сте специални; няма нужда да се сравнявате с никого. Всички стени са разрушени в Христос и всички ние сме едно в Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог няма да ви помогне да станете някой друг, но ще ви помогне да достигнете пълния си потенциал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon