Бог говори, за да ни коригира

Бог говори, за да ни коригира

Защото Господ наказва и дисциплинира всеки, когото обича. (ЕВРЕИ 12:6)

Всички ние трябва да бъдем коригирани понякога и аз вярвам, че Божието желание е да ни говори и Самият Той да ни коригира, преди да използва други хора или ситуации да коригират нас. Коригирането е едно от най-трудните неща, които получаваме, особено когато идва от други хора, така че Бог предпочита първо да ни помогне да се справим с проблемите лично. Но ако ние не знаем как да Му позволим, или ако не приемем да ни коригира лично, Той може да ни коригира публично.

Веднъж ние служихме в чужда държава. Аз бях в един ресторант, опитвайки се да предам на келнера какво искам да ям, но той не говореше много английски, а аз изобщо не говорех на неговия език. Неудовлетворението скоро стана видимо в моето отношение и в тона на гласа ми. Аз се държах зле пред хора, които знаеха, че съм в тази страна за да служа и, разбира се, моят пример за тях беше важен.

Знаех, че съм се държала лошо, но Бог искаше аз наистина да го разбера, така че когато ние с Дейв се върнахме в хотелската си стая, Дейв спомена инцидента и ми каза, че не съм била добър пример за другите.

Въпреки че знаех, че беше прав и знаех, че Бог го използваше, за да се увери, че аз напълно съм разбрала колко важно е моето поведение, аз бях склонна да посоча, че и Дейв беше действал по подобен начин преди. Ако го бях направила, тогава нямаше истински да съм приела думите на корекция и щеше да се наложи Бог да ме коригира по някакъв друг начин – може би по начин, който щеше да бъде по-смущаващ и болезнен за мен.
Започнете да се молите и да искате от Бога да ви помогне да получите корекцията от Него, както и да ви помогне да разпознаете кога Той изпраща корекция за вас чрез други хора, като знаете, че това винаги е за ваше добро.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не се съпротивлявайте на Божиите корекции.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon