Бог говори конкретно

Бог говори конкретно

И ако Го послушат и служат на Него, ще прекарат дните си в благополучие и годините си във веселие и радост. (ЙОВ 36:11)

Дейв и аз имаме нужда редовно да чуваме от Бога за много неща. Трябва да чуем и да разберем как да се справяме с хора, обстоятелства и многобройни събития, както и при специфични ситуации. Нашата постоянна молитва е: „Какво да направим за това? Какво трябва да направим за онова?”

Изглежда, че всяка седмица се случват много неща, които Дейв и аз трябва бързо да схванем и да вземем решения, за които да сме водени от Бога. Ако не се подчиним на Бога в понеделник, може да се обърка цялата ни седмица и в петък всичко да бъде в пълен хаос. Затова ние сме взели категоричното решение, че няма да живеем в непокорство.

Много хора са загрижени за специфичната воля на Бога в техния живот, чудейки се какво Той иска те да направят. Например: „Господи, трябва ли да започна тази работа?“ или „Господи, искаш ли да започна друга работа? Искаш ли да направя това, или искаш да направя онова?” Вярвам, че Бог иска да ни даде специфичните насоки, за които копнеем, но Той е загрижен много повече за нашето покорство на Неговата основна воля за живота ни, която откриваме в Неговото Слово – неща като това да бъдем благодарни по всяко време и във всяка ситуация, никога да не се оплакваме, винаги да бъдем доволни, като изявяваме плода на Духа и да прощаваме на онези, които ни нараняват или разочароват.

Ако не се покоряваме на водителството, което Бог вече ни е дал в Писанието, ние трудно ще чуваме какво Той има да ни каже относно Неговата специфична воля за нас. Докато полагате усилия да чувате Бога все по-ясно и по-ясно и да следвате Неговата воля за живота си, запомнете, че вашият приоритет трябва да бъде да знаете и да се покорявате на Неговата основна воля, като останете вкоренени в Неговото Слово. След това ще можете да Го чувате по-лесно, когато ви говори за нещо конкретно.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Продължавайте да правите онова, което знаете, че трябва да правите, а когато не знаете какво да правите, Бог ще ви покаже.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon