Бог говори чрез подбуждане

Бог говори чрез подбуждане

Казвам истината в Христос, не лъжа и съвестта ми [просветена и подбудена] свидетелства с мене в Святия Дух. (РИМЛЯНИ 9:1)

В днешния стих Павел пише за това, че е бил „подбуден” от Святия Дух. Такова подбуждане или подтикване от Святия Дух е един от начините, по които Бог ни говори.

Нека да бъда практична относно това. Понякога Бог ме подбужда да направя нещо толкова раболепно, като да вдигна паднала дреха от закачалката в магазина. Аз не чувам Неговия глас с ушите си, който ми казва да направя това, но аз чувствам подтикване вътре в мен, желание да оставя мястото, където се намирам в по-добро състояние от това, в което съм го намерила. Господ използва моето покорство да ме научи на повече неща за Неговия характер. Той ми казва: „Всичко, което правиш в живота, е акт на сеене на семена, които ще се върнат при теб. Ще пожънеш каквото си посяла.” Ако съм посяла семената на добродетелта, то тогава мога да очаквам хубави и добри неща да се случват в живота ми.

Ще ви дам още един пример, наскоро бях подбудена от Святия Дух да изпратя имейл за насърчение на една жена, която познавам и която е в служение. Познавам я от години и никога не съм усещала такова подтикване, но последвах подбуждането и бързо получих отговор, в който тя ми казваше, че моето насърчение точно в това време е било подтвърждение за нея за някои решения, които е трябвало да вземе.

Да бъдем водени от вътрешното подбуждане на Бога е приключение, което прави вълнуващ и свеж всеки един ден. В този процес на обучение, когато се учим да чуваме от Бога, ние трябва да се научим да следваме това нежно подбуждане вътре в нас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бъдете чувствителни към „подбуждането” на Святия Дух, без значение колко малко и леко може да бъде.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon