Бог говори, за да може да ни помогне

Бог говори, за да може да ни помогне

И хомотът ще се строши поради помазанието ти. (ИСАЯ 10:27)

Когато Бог ви говори за някакъв проблем, с който трябва да се справите в живота си, вие не трябва да го отлагате. Можете да се доверите, че помазанието, което е силата и способността на Святия Дух, е на разположение, за да счупи хомота или хватката, с която ви държи. Ако отлагате да се конфронтирате с проблема, докато решите, че искате да се справите с него, може да ви се наложи да се сблъскате със ситуация, в която се опитвате да промените нещата без Божията сила и помазание.

Ние често искаме да вършим нещата на нашето собствено време и се борим и страдаме, защото няма помазание от Бога във времето, в което се опитваме да се справим с тях. Например, понякога чувствам, че искам да повдигна въпроса за конкретен проблем с мой подчинен, но зная, че би било по-мъдро за мен първо да се моля за това известно време и да позволя на Бог да подготви сърцето на този човек за разговора. Когато следвам Божия график, аз винаги имам на разположение Неговото помазание, за да мога да си свърша работата. Научила съм се да се справям с проблемите, когато Бог иска да се справи с тях и да ги оставя, когато Той иска да изчакам. Аз също така имах и разочароващото преживяване да се опитвам отново и отново да се променя без да чакам да дойде Божията помощ и време. Божието помазание трябва да присъства, за да може всяко нещо да работи правилно в живота ни.

Когато Бог ни убеди, че нещо трябва да се промени в живота ни, това означава, че Той ни е подготвил за това да се изправим пред този проблем. Ние може да не се чувстваме готови, но можем да се доверим, че Неговото време е съвършено и Неговото помазание присъства, за да счупи хомота, който пречи на нашата пълна свобода. Научила съм се да казвам: „Господи, аз може да не се чувствам готова, но ако ти казваш, че времето е сега, тогава аз се доверявам, че Твоята сила е с мен и съм готова да Ти се покорявам.” Когато тръгвате да се справяте с проблемите с вяра, вие ще откриете, че мъдростта, благодатта, силата и способността, от които се нуждаете, са на ваше разположение.

Уверете се, че прекарвате много качествено време с Бога, защото Неговото присъствие е помазанието, което чупи хомота на робството в живота ни.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не отлагайте за утре онова, с което Той иска да се справите днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon