Бог живее във вас

Бог живее във вас

Пребъдвайте в Мен и Аз във вас. [Живейте в Мен и Аз ще живея във вас.] (ЙОАН 15:4)

Защо Бог би искал да живее в нас? И как може да го направи? В крайна сметка Той е свят, а ние сме слаби, хора от плът със своите слабости, грехове, грешки и провали.

Отговорът е прост: Той ни обича и избира да направи Своя дом в нас. Той прави това, защото е Бог. Той има способността да направи онова, което иска и Той решава и избира да направи Своя дом в нашето сърце. Този избор не се основава на някакви добри дела, които ние сме направили или някога бихме могли да направим; той се основава единствено на Божията благодат, сила и милост. Ние ставаме Божият дом чрез вяра в Исус Христос (както Бог ни инструктира в Библията).

В днешния стих се набляга на факта, че ние трябва да вярваме в Исус Христос, Който е единственият изпратен от Бога, за да преживеем близост и интимност с Него. Вярвайки в Него, ние ставаме способни да чуваме Неговия глас, да приемаме Неговото Слово в сърцето си и да чувстваме Неговото присъствие.

В допълнение към това, че вярваме в Исус като Божия подарък за нас, изпратен от небесата за човечеството, ние просто трябва да вярваме, че жертвата на Исус за нашите грехове беше достатъчна, за да ни позволи да влезем в Божието присъствие. Ние ставаме Божият дом, когато приемем Исус като наш Спасител и Господ. От тази позиция, чрез силата на Святия Дух, Той започва Неговото чудесно дело вътре в нас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Уверете се, че Бог се чувства у дома в сърцето ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon