Бог знае от какво се нуждаете

Бог знае от какво се нуждаете

Върнете се в крепостта [на сигурността и благоденствието] вие, пленници на надеждата; още днес заявявам, че ще възстановя двойно предишното ви благосъстояние. (ЗАХАРИЯ 9:12)

Един ден бях емоционално наранена заради нещо, което се беше случило. Дейв и аз бяхме третирани нечестно и несправедливо, затова се чувствах потисната. Бях в самолета, затова реших да почета Библията. Когато я отворих на Захария 9:12, стиха за днес, думите сякаш изскочиха от страницата.

Когато видях този стих, вярата ми премина на ново ниво. Знаех без съмнение, че Бог ми говори за моята ситуация. Знаех, че ако не загубя надежда, ако имам правилната нагласа, ще видя ден, в който Бог ще ми върне двойно повече от това, което ми е било отнето в тази ситуация.

Почти една година по-късно, на днешния ден, Бог извърши нещо изключително и доказа, че е верен на обещанието Си, като възстанови двойно повече от това, което ни беше несправедливо отнето. Той го възстанови чрез същите хора, които се бяха отнесли зле с нас!

Святият Дух знае точно от какво се нуждаете. Този ден отворих Библията с очакване Бог да ми говори и да ми помогне в тази ситуация, но Той надмина най-голямата ми надежда, като не само ме утеши, но и обеща да възстанови загубата. Това Писание, както и всички останали, са обещанията, които Бог ви дава.

Всеки път когато се нуждаете от утеха или насока в живота, ви насърчавам да потърсите Божието слово. То наистина съдържа всички отговори, от които се нуждаем за всяка ситуация в живота.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог ще ви компенсира двойно поради неприятностите ви! (Той ще ви благослови двойно поради вашите неприятности.)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon