Бог иска да ви изведе на ново ниво

Бог иска да ви изведе на ново ниво

Давай наставление на мъдрия и той ще стане по-мъдър; учи праведния (такъв, който е в правилни взаимоотношения с Бога) и ще стане по-учен. (ПРИТЧИ 9:9)

Въпреки че Бог иска ние да живеем един радостен и удовлетворяващ живот, Той понякога ни причинява неудобство или чувството, че нещо не е наред, защото не иска ние да продължаваме да правим същите стари неща повече. Той иска да ни подтикне да Го търсим, за да може да ни заведе на ново ниво.

Бог винаги иска ние да ставаме по-силни, да отидем до още по-голяма дълбочина и да увеличаваме близкото си интимно взаимоотношение с Него. В повечето случаи Той ни води в този процес на съзряване като ни извежда от местата, където сме се чувствали удобно в миналото. Ако твърде много време се чувстваме удобно, това може да означава, че ние не израстваме. Ако чувствате, че нещо подбужда сърцето ви, което не разбирате напълно, тогава просто питайте Бога какво се случва и отделете време да изчакате Неговия отговор.

Времето ни с Бога е жизнено важно за нашето израстване и зрялост, но ние не можем да правим едно и също нещо през цялото време и да преживеем всичко, което Бог има за нас. Имало е време в живота ми, когато четенето на Библията стана трудоемко и тежко за мен и Бог просто ме водеше да чета различен превод за няколко месеца. И дори само тази малка промяна ми донесе ново израстване, защото аз видях нещата по различен начин. Сатана се опитваше да ме осъди, защото аз не исках да чета Библията, но Бог просто се опитваше да ме накара да направя промяна в превода, който четях.

Един ден се почувствах малко отегчена, докато се опитвах да чета и да се моля, така че се преместих на друг стол в офиса ми и изведнъж видях неща, които са стояли в офиса ми с години, но аз не съм ги забелязвала. Едно малко разместване ме накара да видя нещата от изцяло нова перспектива и Бог ме научи на духовен урок, само защото седнах на различен стол.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не се страхувайте да преместите стола си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon