Бог не се крие

Бог не се крие

Небесата разказват за славата Божия и просторът известява делото на ръцете Му. (ПСАЛОМ 19:1)

Бог не се крие от никого. Той разкрива Себе си на цялото човечество (вж. Римляни 1:19,20). Той говори на всички чрез делото на ръцете Си и самата природата свидетелства за Неговата сила и планове.

Огледайте се наоколо и обърнете внимание на света, който Бог е създал. Най-важното нещо, което Той ни казва чрез природата е че Той наистина съществува. Той се опитва да достигне до нас всеки ден, Той ни оставя следи и ни подсказва за Себе си навсякъде, със следи, които казват: „Аз съм тук! Вие не трябва да се притеснявате или да се страхувате. Аз съм тук.”

Всяка сутрин слънцето изгрява и всяка вечер залязва. Звездите се показват, за да светят на нощното небе и вселената остава в своя определен ред като ни напомня, че Бог ни гледа отгоре.

Когато видим как някои дървета изглеждат изцяло мъртви през зимата и се връщат обратно към живота всяка пролет, на нас ни се напомня, че Бог ще възстанови живота ни до пълно процъфтяване, дори ние да се чувстваме безжизнени или без никаква надежда поради обстоятелствата, в които се намираме.

Аз просто се наслаждавам да гледам как вятърът духа някое дърво. Забелязала съм, че мъртвите листа понякога се държат за клоните за известно време и след това един голям порив на вятъра идва и ги издухва, като прави място за новите пъпки да израснат и да процъфтяват. Това ми напомня, че вятърът на Божия Дух е верен да издуха всичко, от което вече нямаме нужда в живота си и че Той ще защити всичо, което трябва да остане. Той ще донесе нов живот и растеж, и освежителни времена.

Запомнете тези примери за това как Бог говори чрез природата и търсете Неговите следи навсякъде, където отивате днес!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Търсете да видите поне една от многото следи, които Бог е оставил за вас днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon