Бог не се променя

Бог не се променя

Исус Христос (Месията) е [винаги] същият, вчера, днес, [да] и завинаги (за всички времена). ЕВРЕИ 13:8

Кое е основното нещо, което толкова много обичаме в Исус? Има много отговори на този въпрос, разбира се, като фактът, че Той умря за нас на кръста, за да не се налага да бъдем наказвани за греховете си; след това възкръсна на третия ден. Но в нашите ежедневни взаимоотношения с Него едно от нещата, които ценим най-много в Бога, е фактът, че можем да разчитаме на Неговата непроменлива природа. Той може да промени всичко друго, което трябва да се промени, но самият Той винаги остава същият.

Ние можем да се стремим да бъдем такъв човек, но това никога няма да се случи, ако не можем да контролираме емоциите си. Да бъдеш емоционално зрял означава да вземаш решения въз основа на ръководството на Святия Дух, а не на своите чувства. Но това не идва естествено.

Емоциите ни никога няма да изчезнат, но можем да се научим да ги управляваме. Бог е в състояние да ни доведе до баланс. Това не означава, че ставаме безчувствени или скучни. Бог ни е дал емоции, за да можем да се радваме на живота. Но то означава, че вземаме контрол върху нашите емоции със силата и помощта на Святия Дух, докато сме водени от Него.


Бог не иска ние да се променяме всеки път, когато обстоятелствата около нас се променят. Той иска винаги да бъдем същите, точно както е и Той.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon