Бог ни говори индивидуално

Бог ни говори индивидуално

И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, когато се отклонявате надясно и когато се отклонявате наляво, ще казва: Този е пътят, вървете по него. (ИСАЯ 30:21)

Една от причините, поради които Бог ни говори, е за да ни помогне да разпознаваме доброто и злото, и да можем да избираме правилно. Някои неща може да са погрешни за един човек и правилни за друг или обратното, така че всички ние се нуждаем от индивидуални насоки от Бога. Разбира се, определени основни насоки за добро и зло са валидни за всички, например ние всички знаем, че да лъжем, да мамим и да крадем е погрешно, точно както и много други неща. Но също така има неща, специфични за нас като отделни личности. Моят син беше на едно пътуване и планира да го удължи с един ден, но се събуди сутринта и нямаше никакъв мир да остане, така че се върна вкъщи. Бог има различен и уникален план за всеки, и Той знае определени неща за нас, които дори ние не знаем за себе си.

Може да не разбираме защо Бог ни казва да не правим нещо, когато всички около нас го правят, но ако имаме меко и нежно сърце, ние Му се доверявме и Му се покоряваме, дори когато не разбираме защо. В крайна сметка ние не трябва да знаем защо и какво стои зад всяко нещо, което той иска или изисква от нас – просто трябва да се научим да чуваме Неговия глас и да се покоряваме.

От войниците по време на обучение понякога се изисква да вършат абсурдни упражнения, неща, които изглежда нямат смисъл. Те се научават да вършат тези неща веднага и да се подчиняват на заповедите бързо и без да задават въпроси, дори когато не разбират защо. Ако те са на предната линия в битката и техните лидери издадат заповед, може да бъдат убити, ако спрат и питат защо. По същия начин Бог иска ние да се доверим на Неговото любящо водителство в живота ни и да Му се покорим, без да отлагаме и без да задаваме въпроси.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Покорявайте се на Божия глас, дори когато не разбирате.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon