Бог ни помага да израснем

Бог ни помага да израснем

Да не ставаме тщеславни и самонадеяни, да не се сравняваме един с друг и да не се предизвикваме и провокираме. Да не се дразним и да не си завиждаме един на друг. (ГАЛАТЯНИ 5:26)

Взаимоотношението на всеки човек с Бога и способността му да чува Неговия глас са различни, така че чувствайте се свободни да търсите да общувате с Него по начина, по който Той ви води. Във взаимоотношението с Бога не става въпрос за това да работим с усилие, да се борим и да се опитваме да се изявим, а за това просто да говорим на Бога и да слушаме Неговия глас. Няма нужда да се опитваме да бъдем там, където е някой друг, или да чуваме Бога с яснотата и точността, с която някой друг го прави, защото този човек може би се радва на взаимоотношение с Бога, което е отнело дълги години на практикуване, а ние може да не сме стигнали толкова далече в нашия път с Бога. Всичко е наред с това ние да бъдем „по-млади“ духовно от другите хора, Бог въпреки това ни чува и ни отговаря, без значение колко сме опитни. Да се сравняваме с другите само ни прави нещастни. Бог е щастлив просто защото ние се учим и израстваме.

Ако сравнявате себе си с другите хора, ще попречите на духовното си израстване. Бог ви познава близко и интимно и има план лично за вас и за вашия напредък. Той знае вашия произход, какво сте преживели, какви са вашите разочарования и вашата болка. Той също така знае точно какво ще бъде необходимо да ви направи напълно цялостни и можете да бъдете сигурни, че Той работи във вас дотолкова, доколкото вие Го търсите.

Аз имам четири деца и всички те са много различни, и аз не очаквам те да бъдат нещо по-различно от това, което са. Разбрала съм, че Бог се отнася по същия начин с нас. Бъдете себе си, наслаждавайте се на себе си и се радвайте на нивото на духовна зрялост, до която сте достигнали.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Наслаждавайте се на мястото, където сте, по пътя към мястото, на което отивате.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon