Бог Отец знае най-добре

Бог Отец знае най-добре

Но първо търсете (целете се във и се стремете към) Неговото царство и Неговата правда (Неговия начин да върши нещата и да бъде прав); и всичко това ще ви бъде дадено. (МАТЕЙ 6:33)

Бог иска да търсим праведност, мир и радост, които са същността на Неговото царство (вж. Римляни 14:17). Той иска ние дълбоко да желаем правилното поведение и да правим всичко, което можем, за да го изпълним и постигнем, и когато го направим, Той ни обещава да прибави нещата, от които се нуждаем и които желаем. Той иска ние да търсим Него и когато го направим, Той с удоволствие ще ни благослови.

Когато имаме някакво желание, просто трябва да го поискаме от Бога и да Му се доверим напълно, обаче трябва да избягваме пожелаването на неща. Вярвам, че пожелаваме нещо, когато го искаме толкова много, че чувстваме, че не можем да бъдем щастливи без него. Веднъж чух една жена да казва, че тя просто не може да бъде щастлива, ако Бог не й даде деца. Аз също така съм чувала неомъжени дами да правят същия коментар относно желанието си да бъдат омъжени. Отношение като това е погрешно и обидно за Бога. Всяко нещо освен Бога, което чувстваме, че трябва да имаме, за да бъдем щастливи, е нещо, което врагът може да използва срещу нас, така че уверете се, че има баланс във вашите желания.

Много по-добре е да се молим и да позволим на Бога да снабди, отколкото да измъчваме себе си, опитвайки се сами да предизвикаме нещата да се случат. Винаги помнете, че Бог е добър и че Той иска да бъде добър към вас, така че дръжте очите си на Него и на Неговото царство и очаквайте с нетърпение Неговото снабдяване за нещата, които са правилни и добри за вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Всяко нещо, което трябва да имате, за да бъдете щастливи, е нещо, което дяволът може да използва срещу вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon