Бог чува и отговаря

Бог чува и отговаря

Той наистина ще се смили над тебе при гласа на вопъла ти; когато го чуе, ще ти отговори. (ИСАЯ 30:19)

Нашето приятелство с Бога не само ни носи полза, то също така носи полза и на хората около нас. Когато хората идват при нас с техните нужди и грижи, ние трябва да можем да им предложим някаква помощ, или изобщо няма да можем да посрещнем техните нужди. Но дори да нямаме онова, от което хората наистина се нуждаят, Бог го има. Когато сме приятели с Бога, можем да кажем на другите: „Аз нямам онова, от което се нуждаеш, но познавам Някого, Който го има. Ще попитам моя приятел! Аз ще ходатайствам пред Бога за теб.”

Ние знаем, че Бог има силата да се намесва в обстоятелствата на хората, да помага на децата им да спрат да използват наркотици, да донесе разрешение на финансовите им проблеми, да изработи медицинско чудо или да подейства за помирението в брака им. Колкото по-интимно познаваме Бога, толкова по-уверени ще бъдем в Неговото желание, готовност и способност да помага на хората. Когато другите идват при нас, ние можем да отидем при Него и да знаем, че Той ще подейства в тяхна полза. Ние всъщност можем да помолим Бог да ни направи услуга и да помогне на някого, когото обичаме, дори когато знаем, че той не го заслужава. Ние можем да се молим със състрадание от сърце, изпълнено с любов – и Бог чува и отговаря.

Бог ви обича и обича звука на вашия глас, който отива при Него в молитва и приятелство. Отивайте при Него често не само за вашите нужди, но също така и за нуждите на другите.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Запомнете, че Бог обича звука на вашия глас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon