Бог ще ви намери

Бог ще ви намери

Ето, окото на Господа е върху онези, които се боят от Него [които Го почитат и Му се покланят със страхопочитание], които чакат на Него и се надяват на Неговата милост и благост. (ПСАЛОМ 33:18)

Спомням си времето, когато се опитвах толкова много да чувам от Бога и толкова много се страхувах, че ще направя грешка. По онова време аз току-що започвах да се уча да чувам Божия глас. Да бъда водена от Святия Дух беше нещо ново за мен и се страхувах, защото нямах достатъчно опит в това да чувам от Бога, за да знам дали наистина чувам от Него, или не. Аз не разбирах, че Бог изкупва нашите грешки, ако сърцата ни стоят правилно пред Него.

Той ми говореше и се опитваше да ме накара да направя крачка на вяра и да предприема нещо, но аз продължавах да казвам: „Господи, ами какво ако пропусна да Те чуя? Ами какво ако аз не Те чувам наистина и направя нещо погрешно? Аз се страхувам, че ще пропусна да разбера какво ми казваш, Господи”.

Той ми говори и просто ми каза: „Джойс, не се притеснявай. Ако Ме пропуснеш, аз ще те намеря”. Тези думи ми дадоха куража да направя онова, което Бог ме призоваваше и донесоха голям мир в сърцето ми. Откакто първоначално ги чух, те са ме насърчавали много пъти да направя крачка на вяра. Аз ги споделям с вас днес, за да ви насърча да предприемете стъпките на вяра, които трябва да направите в отговор на онова, което Бог ви казва точно сега.

Ако искате Божията воля за живота си повече от всичко друго и ако сте направили всичко, което знаете, за да чуете от Бога, тогава вие трябва да рискувате и да направите крачка на вяра. Дори и да направите грешка, Бог ще я поправи и ще я изработи за ваше добро.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Рискувайте и направете това, което вярвате, че сте чули от Бога и не се страхувайте, че ще пропуснете да Го чуете.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon