Бог ще възстанови душата ви

Бог ще възстанови душата ви

Освежава и възстановява душата ми. (ПСАЛОМ 23:3)

През определен период от време в живота си аз смъмрях всяко нещо, което не исках, защото си мислех, че трябва да е от дявола. Искам да кажа, че смъмрях докато не се изтощих напълно да смъмрям. Но впоследствие открих, че много от това, което се опитвах да смъмря, беше от Бога. Много от нещата, които не харесвах или не исках, бяха неща, които Бог беше допуснал за моето израстване и развитие.

Авторът на книгата Евреи казва, че ние трябва да се покоряваме на дисциплината от Бога. Той ни наказва само защото ни обича. Не се опитвайте да се съпротивлявате на онова, което Бог има намерение да използва за ваше добро. Помолете Господ да извърши дълбока и цялостна работа във вас, за да бъдете всичко онова, което той иска да бъдете, и да направите всичко, което Той иска да направите, както и да имате всичко, което той иска да имате. През годините, когато се съпротивлявах на всичко, което беше болезнено или трудно, простата истина е, че аз не израствах духовно. Аз обикалях отново и отново пак около същите стари планини (проблеми). Най-накрая осъзнах, че се опитвам да избегна болката, но така или иначе ме болеше. Болката от това да останем такива, каквито сме, е много по-голяма от болката от промяната.

Личността ни е нашата душа (ум, воля и емоции), но често се случва тя да е наранена от нашите преживявания в света. Бог обещава да възстанови душата ни, ако ние сътрудничим на работата на Святия Дух в нас. Аз имах разрушена душа, такава, в която нямах никакъв мир и радост, но Бог ме направи цялостна, а Той иска да направи същото и за вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Отворете душата си за Бога и Го помолете да изцели всяка рана и болка.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon