Божието свръхестествено благоволение

Господ осиромашава човека и Той го обогатява. Смирява човека и го въздига.  –1 ЦАРЕ 2:7

Има разлика между естественото благоволение и свръхестественото благоволение. Естественото благоволение трябва да се изработи, а свръхестественото благоволение е щедър дар от Бога.

В Първо Царе 2:7 се казва: Господ прави човека беден и Той го прави богат. Смирява човека и го въздига. Съвършения пример за това можем да открием в живота на Естир. Бог я издигна от неизвестността, за да стане царица на тамошната земя. Той ѝ даде благоволението на всички хора, с които се срещаше, включително и на царя.

Естир използва това благоволение, за да спаси себе си и народа си от това да бъдат избити от Аман, който беше зъл човек. Тя може да се е страхувала да отиде при царя и да го помоли той да се намеси, но Естир знаеше, че има благоволението на Бога и продължи напред с пълна увереност в Него.

Като Естир, ние трябва да действаме със свободата, която идва от това да живеем в Божието благоволение. Независимо от обстоятелствата, които идват в живота ви, вярвайте на Бога за свръхестествено благоволение.

Независимо от това колко безнадеждно може да изглеждат нещата, Бог може да ви издигне. Ако вашият живот е в Неговите ръце, Божията светлина ще грее върху вас.

Молитва

Господи, аз не разчитам на естественото благоволение. Вместо това, аз искам да живея в Твоето свръхестествено благоволение. Когато моят живот е в Твоите ръце, аз знам, че Ти можеш да ме издигнеш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon