Божиите думи са в съгласие с Неговото Слово

Божиите думи са в съгласие с Неговото Слово

В сърцето си опазих Твоето слово, за да не съгрешавам пред Тебе. (ПСАЛОМ 119:11)

Веднъж седнах да пиша една моя книга и усетих, че Господ ми казва: „Отдели няколко минути и просто изчакай Аз да ти говоря”. Аз изчаках много кратко време и след това започнах да се обаждам по телефона. Бог нежно ми каза: „Аз не ти казах да се обаждаш по телефона; казах ти да Ме изчакаш да ти говоря”. Моето желание да направя нещо не беше необичайно; на повечето хора им е трудно да стоят мирно и тихо и да чакат някого или нещо, дори от Бога.

След като замълчах и изчаках известно време, Господ започна да ми говори за ангелите – нещо, което аз със сигурно не очаквах. Той ме накара да потърся няколко стиха и накрая аз вече бях направила мини библейко обучение за силата и присъствието на ангелите. Бог има причина за всичко, което прави и аз вярвам, че Той искаше аз да бъда по-наясно, че ангелите действат в моя полза – нещо, за което не бях мислила много дълго време.

Може да се чудите как знаех със сигурност, че Бог ми говореше и че цялата тема за ангелите не е нещо, което съм си измислила в собствения ми ум. Отговорът е, че аз имах мир относно това, което чух. Усещах вътре в себе си, че това беше „правилно“. Духът ми го потвърди като послание от Бога и онова, което чух, беше в съгласие с Божието слово.

Имаше и други случаи, в които съм чакала Бог да ми говори и съм чувала подобен глас, но моментално съм разпознавала, че това не е Божият глас. Ние трябва да познаваме Бога чрез Неговото Слово, за да можем безопасно да разпознаваме кога ни говори Той, и кога не.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Изучавайте Божието слово, за да можете да разпознавате Неговия глас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon