Божията защита

Този, който живее под покрива на Всевишния, ще остане стабилен и непоклатим под сянката на Всемогъщия [на чиято сила не може да устои никой враг]. ПСАЛОМ 91:1

Божието присъствие е тайно място, където можем да живеем в мир, да се чувстваме в безопасност и да влезем в Божията почивка. Това тайно място не е физическо местоположение; то е духовно място, където тревогите изчезват и цари мир. Това е мястото на Божието присъствие. Когато прекарваме време в молитва и в търсене на Бога и пребиваваме в Неговото присъствие, ние сме в тайното място.

Когато вие и аз живеем в Христос или пребиваваме в тайното място, ние не просто го посещаваме от време на време, а се заселваме за постоянно в това място на убежище. Това е мястото, към което тичаме, когато сме наранени, претоварени или се чувстваме отпаднали. Това е мястото, към което бягаме, когато сме малтретирани или преследвани и когато имаме нужда от помощ. Това е и мястото, където благодарим и хвалим Бога за Неговата доброта в живота ни. Обичам да казвам, че Божието присъствие е първото място, където „отивам“ когато съм в нужда.

Важно е да сме здраво стъпили в Бога – да познаваме Източника на нашата помощ във всяка ситуация и при всяко обстоятелство. С Божията помощ можем да имаме свое собствено тайно място на мир и сигурност, когато разчитаме на Бога и Му се доверяваме напълно. Никога не сме на повече от една мисъл разстояние от Божието присъствие!


Бог иска да се приютим под защитната сянка на крилата Му. Той иска да тичаме към Него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon