Божият път не е твърде труден

Божият път не е твърде труден

А когато фараонът пусна народа, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог каза: Да не би народът да се разкае, като види война, и да се върне в Египет. ИЗХОД 13:17

Бог поведе децата на Израил по по-дълъг и труден маршрут в пустинята, защото знаеше, че те не са готови за битките, с които трябваше да завладеят Обетованата земя. Той трябваше първо да извърши своето дело в живота им, за да познаят Кой е Той и да разберат, че не могат да разчитат на себе си.

Можете да бъдете сигурни, че където и да ви води Бог, Той е в състояние да опази живота ви. Той никога не позволява срещу нас да дойде повече, отколкото можем да понесем. Не е нужно да живеем в постоянна борба, просто трябва да се научим да се осланяме на Него за силата, от която се нуждаем.

Ако знаете, че Бог е поискал от вас да направите нещо, не се отказвайте когато стане трудно. Когато нещата станат трудни, прекарвайте повече време с Него, осланяйте се повече на Него и приемайте повече благодат от Него (Евреи 4:16). Благодатта е Божията сила, която идва при вас безвъзмездно, за да извърши чрез вас онова, което сами не бихте могли.

Бог знае, че лесният път невинаги е най-добрият за нас. Ето защо е толкова важно да не се обезсърчаваме, да не се уморяваме и да не отслабваме.


Сатана знае, че ако победи в битката в ума ни, може да ни победи и на дело.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon