Бъдете вярващ, който вярва

Затова, както казва Святият Дух: „Днес, ако чуете гласа Му, не закоравявайте сърцата си, както [се случи] в бунта [на Израил] и в тяхната провокация и преогорчение [от Мен] в деня на изкушението в пустинята. ЕВРЕИ 3:7– 8

В Евреи, 3 глава виждаме две погрешни състояния на сърцето – закоравяло сърце и невярващо сърце. В пустинята закоравялото сърце накара израилтяните да се разбунтуват. Човек, който има закоравяло сърце, не може да повярва лесно на Бога, което е основният проблем, защото всичко, което получаваме от Бога, идва чрез вяра. За да получим от Бога всичко, което трябва да направим, е да отидем при Него с проста вяра, като децата и просто да вярваме.

Ние наричаме себе си вярващи, но истината е, че има много „невярващи вярващи“. Дълго време и аз бях една от тях. Аз бях наранена прекалено много през моето детство и следователно развих закоравяло сърце, което Бог трябваше да разчупи в живота ми.

Дори Моисей стигна до място в пустинята, където трудно и бавно вярваше на Бога в сърцето си. Точно затова е важно за нас да бъдем будни духовно, за да бъдем бързи да вярваме и да ходим чрез вяра ден след ден. Ние можем да изберем да бъдем внимателни, да ходим от вяра във вяра и да не започваме да смесваме с нея съмнението и неверието. Вярващото сърце е жизнено важно, ако искаме да живеем в близки взаимоотношения с Бога.


Исус иска да възстанови душата ви, включително емоциите ви. Допуснете Исус в онези области на живота си, които никой друг никога не може да достигне. Помолете го да ви промени в човек, който има същия вид сърце като Него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon