Бъдете решителни!

 А преди всичко, братя мои, не се кълнете нито в небето, нито в земята, нито с друга някоя клетва; а нека вашето „да“ да бъде „да“ и вашето „не“ – „не“, за да не заслужите осъждане.  –ЯКОВ 5:12

Нерешителността е жалко и окаяно състояние, в което не е добре да бъдем, и определено води до един усложнен живот. Апостол Яков казва, че човек, който е нерешителен, е нестабилен във всичките си пътища.

Да бъдем нерешителни понеже се страхуваме, че ще вземем погрешни решения, няма да ни заведе до никъде. Колко време мислите, че губим, когато не можем да вземем решение?

Ние често се затрудняваме какъв избор да направим, когато трябва да вземем решение и да го устояваме. Това може да е много обикновен пример, но помислете за това: Когато стоите пред гардероба сутрин и гледате всичките си дрехи, просто изберете нещо и го облечете. Недейте да ходите напред назад, докато закъснеете за работа! Нека да ви насърча да започнете да вземате решения, без да се опитвате да предвидите какво ще стане или да се притеснявате за избора, който ще направите. Не бъдете нерешителни или със слаба воля, защото да се съмнявате в решенията си след като сте ги взели ще открадне радостта от всичко, което правите. Вземайте най-добрите решения, които можете и се доверявайте на Бога за резултата.

Молитва

Святи Душе, благодаря Ти, че ми показа, че нерешителността наистина не ме води до никъде. Помогни ми моето „да” да бъде „да”,и моето „не” да бъде  „не”. Зная, че не мога да сбъркам, когато вземам решения по най-добрия начин, по който мога, и просто Ти се доверявам за резултатите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon