Бъдете уравновесени

Бъдете уравновесени

Бъдете трезвени, будни, уравновесени (умерени, със здрав разум), бъдете бдителни и внимателни през цялото време. Защото противникът ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв [свирепо гладен], като търси кого да погълне. (1 ПЕТРОВО 5:8)

Когато слушаме Святия Дух, ще бъдем уравновесени във всяка област от живота си. Духът ще ни каже, когато харчим прекалено много пари или не харчим достатъчно, когато говорим прекалено много или не говорим достатъчно, или дори когато си почиваме прекалено много или не си почиваме достатъчно. Всеки път, когато правим прекалено много или прекалено малко от нещо, ние излизаме извън баланс.

Стихът за днес казва, че ние трябва да бъдем уравновесени, така че Сатана да не може да се възползва от нас. В продължение на много години той се възползваше от мен, защото аз не бях балансирана в моя подход към работата. Чувствах, че целият ми живот трябва да бъде организиран около работата ми. Докато работех и постигах нещо, аз не чувствах вината, която дяволът използваше срещу мен. Но този подтик да работя през цялото време не беше от Бога; той не ме тласкаше към богоугоден баланс в моя живот. Работата е добро нещо, но аз също така се нуждаех от почивка и от развлечение.

Всеки ден, когато търсите да чуете Божия глас, помолете Го да ви покаже всяка област от живота ви, която е извън баланс и работете с Него, за да направите подобрения. Има много неща в живота ни, с които да жонглираме и следователно е много лесно да излезем извън баланс, но Бог винаги е на разположение да ни помогне в тази област. Просто Го попитайте дали правите прекалено много или прекалено малко от нещо и направете промените, които Той ви препоръчва.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бъдете уравновесени и с Божията помощ намерете баланс в живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon