Бъди боец

Бъди боец

Воювайте в добрата битка на вярата; хванете се за вечния живот, за който сте призовани и [за който] сте изповядали добрата изповед [на вяра] пред много свидетели. 1 ТИМОТЕЙ 6:12

Във 2 Тимотей 4:7 апостол Павел наставлява младия си ученик Тимотей да води добрата битка на вярата така, както той самият я е водил. Това означава, че трябва винаги да се доверяваме на Бога и никога да не се отказваме!

За да имаме успех в борбата на вярата, трябва да умеем да разпознаваме врага. Сатана ще ни измъчва, докато оставаме пасивни. Нищо няма да се промени в живота ни, ако само ни се иска нещата да се променят. Можем да изберем да действаме. Когато врагът идва срещу нас с обезсърчение, страх, съмнение или вина, твърде често не предприемаме действия срещу него. Вместо да му кажем да се маха, ние слушаме лъжите му!

Вие и аз не трябва да бъдем боксови круши за дявола; вместо това можем да бъдем бойци. Можем да стоим твърдо във вярата и да знаем, че Бог е добър и че Той има добри неща за нас.
Бог е верен и ако не се отказваме, ще видим Неговите благословения изявени в живота ни. Бъдете твърди! Борете се! Вдигнете щита на вярата си! Бог е на ваша страна и ако Го следвате, няма да изгубите битката.


Когато Сатана се опитва да завладее портите, изправете се срещу него и той никога няма да завладее крепостта.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon