Вие не сте изненада за Бога

Преди да ти дам образ в утробата, Аз те познах [и] те одобрих [като мой избран инструмент]; и преди да излезеш от утробата, Аз те отделих и те осветих. –Еремия 1:5

Чувствалили сте се някога така, сякаш Бог е разочарован от вас? Аз преди се чувствах по този начин, докато един ден Той не ми каза: „Знаеш ли, Джойс, Аз не съм изненадан от теб. Знаех добре какво получавам, когато те  приех“.

Помислете за това! Бог знае какъв ще бъде краят още от самото начало и всичките дни на живота ни са написани в Неговата книга. Всяко решение, което изобщо някога ще вземем, добро или лошо, Бог вече знае за него, още преди да се появим на планетата Земя. Той вече знае каква ще бъде всяка дума в устата ни днес, която все още не е  изговорена – дори и какво ще кажем след една година.

Понякога си мислим, че Бог е много разочарован от нас, през цялото време. Вярно е, че ние правим грешки. И не би трябвало да ги приемаме с леко сърце – ние трябва да ги приемаме сериозно. Но въпреки нашите грешки, Бог има надежда за нас и знае, че Той може да ни промени, ако стоим достатъчно близо до Него.

Бог не е разочарован. Той  е  изпълнен с надежда за нещата, за които ние се тревожим!

Той вярва в нас повече, отколкото ние самите вярваме в себе си.

Молитва

Господи, Твоята надежда за мен е толкова окуражаваща и вдъхновяваща. Дори когато аз не вярвам в себе си, зная, че Ти вярваш в мен и това ми дава силата да преодолявам грешките си и да Те следвам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon