Вие не сте провал

[Бог] обезоръжи княжествата и силите, които се бяха опълчили срещу нас, и ги изяви като пример за назидание за всички, като възтържествува над тях в Христос и на кръста.Колосяни 2:15

На хората, които са били малтретирани, отхвърлени или изоставени, обикновено им липсва увереност. Такива хора се срамуват, изпитват вина и имат много ниска самооценка. Дяволът знае това и атакува увереността им винаги и навсякъде, където може да намери пролука. Целта му е да накара хората да вярват, че са неуспешни.

Дяволът знае, че човек без увереност в себе си никога няма да направи крачка напред, за да прави това, което наистина иска. Той не иска да изпълните Божия план за живота си. Ако успее да ви убеди, че сте неспособни, тогава дори няма да се опитате да постигнете нещо стойностно. Дори и да положите усилия, страхът ви от провал ще подпечата поражението ви, което поради липсата на увереност вероятно сте очаквали от самото начало.
Това често се нарича „синдром на провала“. Хората се провалят поради погрешни убеждения и продължават да имат погрешни убеждения, защото се провалят. Трудно е да се разбере кое е било първо, но те се оказват в капан, от който сякаш не могат да се измъкнат.

Исус победи Сатана и триумфира над него на кръста, а Неговата победа е и наша победа. Можете да победите синдрома на провала, защото сте повече от победители чрез Христос (Римляни 8:37).


Божията победа, извоювана на кръста, е пълна и завършена.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon