Вие Сте Обичани

Вие сте обичани

И ние познаваме (разбираме, разпознаваме, осъзнаваме, чрез наблюдение и опит) и вярваме (придържаме се към, уповаваме и разчитаме на) любовта, която Бог има към нас. Бог е любов и този, който живее и пребъдва в любовта, живее и пребъдва в Бога, а Бог живее и пребъдва в него. 1 Йоан 4:16

Ние сме създадени от Бога за любов. Да обичаме и да бъдем обичани са причините, поради които си струва да живеем. Любовта дава на живота цел и смисъл. Но ако сме допуснали грехът, непростителността и миналото да ни отделят от Божията любов, ще се чувстваме нещастни и лишени от любов.

Много хора не могат да поддържат здрави и трайни взаимоотношения, защото или не знаят как да получават любов, или поставят небалансирани изисквания към другите да им дават това, което само Бог може да им даде. Произтичащото от това разочарование често може да доведе до разрушаване на бракове и задушаване на приятелства.

Библията ни учи, че Бог обича съвършено или безусловно. Неговата съвършена любов към нас не се основава на нашето съвършенство. Бог ни обича, защото желае да ни обича! Бог е любов (1 Йоан 4:8). Любовта е Неговата същност. Бог винаги обича. Това, което зависи от вас, е да приемете тази любов и да живеете с увереност всеки ден, знаейки, че Неговата любов дава на живота цел и смисъл.


Откровението за съвършената Божия любов към вас може да промени живота ви и ходенето ви с Него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon