Всички неща съдействат за добро

Всички неща съдействат за добро

Ние сме сигурни и знаем, че [тъй като Бог е партньор в техния труд] всичко съдейства и е [в съответствие с плана] за добро на онези, които обичат Бога и са призовани според [Неговото] намерение и цел. РИМЛЯНИ 8:28

Апостол Павел не казва, че всичко, през което преминаваме е добро, а че всичко съдейства за наше добро.

Да речем, че се качвате в колата си и тя не иска да запали. Има два начина, по които можете да погледнете на ситуацията. Можете да си кажете: „Знаех си! Никога не става. Моите планове винаги се провалят“. Или можете да си кажете: „Е, изглежда, че не мога да тръгна точно сега. Ще отида по-късно, когато поправим колата. Междувременно вярвам, че тази промяна в плановете ще съдейства за мое добро. Вероятно има някаква причина, поради която днес трябва да съм вкъщи, така че ще се наслаждавам на времето си тук“.

Павел също ни казва в Римляни 12:16 да се „приспособяваме лесно [към хората, ситуациите]“. Идеята е, че трябва да се научим да планираме, но да не се разстройваме, ако нещата не вървят по план.

Изборът е наш. Всеки път, когато нещата не се случват така, както ни се иска, в нас ще се надигат чувства, които могат да доведат до самосъжаление и негативизъм. Другият вариант е да се приспособим към ситуацията, да продължим напред и да се наслаждаваме на това, което Бог е приготвил за нас, независимо от обстоятелствата.


Пътят към свободата от негативност започва когато се изправим пред проблема и повярваме, че Бог ще го обърне за наше добро.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon