Всички ние сме осиновени

Всички ние сме осиновени

Както [в Неговата любов] ни е избрал [всъщност ни е избрал за Себе Си като Негово собствено притежание] в Него преди създаването на света, за да бъдем святи и без недостатък пред Него в любов; като ни е предопределил (отредил е за нас, планирал е в любов за нас) да Му бъдем осиновени (да Му станем роднини) чрез Исус Христос, по благоволението на Своята воля. (ЕФЕСЯНИ 1:4–5)

Когато срещнах съпруга си Дейв, аз бях на двадесет и три години, с бебе на девет месеца от брак, в който влязох на деветнадесетгодишна възраст, брак, който завърши с развод, поради прелюбодейството на първия ми съпруг и поради това, че той ме изостави.

Когато Дейв ме помоли да се омъжа за него, аз отговорих със следните думи: „Ами ти знаеш, че имам син, и ако вземеш мен, ти вземаш и него”.

Дейв ми каза нещо чудесно: „Не познавам сина ти толкова добре, но знам, че те обичам, и че също така ще обичам всичко или всеки, който е част от теб”.

Хората са абсолютно изумени, когато разберат, че Дейвид е осиновен. Те постоянно му казват колко много Дейв изглежда като негов баща. Синът ми има забележителна прилика с Дейв, което е физически невъзможно, защото той няма гените на Дейв. Също така тази двойка баща и син споделя едно и също име Дейвид, име, което аз избрах за сина си много преди да срещна Дейв.

Когато Бог ни осинови като Негови собствени деца, Той иска да ни помогне да заприличаме на Него по забележителен начин. Ние изобщо не приличаме на Него преди нашето осиновяване, но също както Дейвид и други осиновени деца започват да придобиват характерните черти на техните осиновители, то и ние започваме да придобиваме характерните черти на Бога, докато израстваме в нашите взаимоотношения с Него.

Когато бях осиновена в Божието семейство, аз изобщо не действах подобно на моя небесен Баща, но се промених с годините и се надявам, че сега хората могат да видят черти от моя Баща в мен. Аз съм израснала в любов, търпение, благодат към другите, благодарност и още много други неща. Бог иска да извърши същите промени във вашия живот и в живота на хората, които обичате.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Вие ежедневно сте моделирани според Божия образ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon