Всичко е възможно

Всичко е възможно

Защото за Бога няма нищо невъзможно и нито едно слово от Бога няма да бъде без силата да се изпълни. –ЛУКА 1:37

Хората, които мислят позитивно, могат да видят потенциал дори в най-обезкуражаващите ситуации, докато онези, които мислят негативно, бързо могат да посочат какви са проблемите и ограниченията.

Това отива отвъд пословичната идея за това просто да виждате една чаша „наполовина пълна“ или „наполовина празна“. То се простира до това всъщност да вземаме решения и да предприемаме действия, които се основават или на позитивно, или на негативно мислене.

Забелязали ли сте някога как негативното мислене преувеличава нещата и те излизат извън всякакви рамки? Проблемите започват да изглеждат по-големи и много по-трудни, отколкото са в действителност.

Понякога един проблем може всъщност да бъде невъзможен за разрешаване в естествения свят. И когато имаме негативен начин на мислене, ние забравяме, че няма нищо невъзможно за Бога.

Размишляването върху Божието слово ще ви отърве от вашата негативност и ще ви помогне да се фокусирате върху това кой е Бог. Позитивният начин на мислене, който се основава на Божието слово, знае, че нищо не е отвъд Бога. Той е всеприсъстващ.

Обучила съм мозъка си да вярва на Бога и на Неговото Слово и съм преживяла силата, която ми е предоставена чрез Бога, когато съм се доверявала на Него повече, отколкото на моите обстоятелства. Трябва винаги да помним, че няма нищо невъзможно за Бога.


Молитва

Господи, Ясно ми е, че няма какво да спечеля от негативното мислене за „наполовина празната чаша“. Дори в невъзможните ситуации аз знам, че Ти си там. Избирам да виждам позитивната страна на нещата като живея в Твоето Слово.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon