Вършете добри дела

Вършете добри дела

Защото сме Негово [собствено] творение (Неговия шедьовър), създадени в Христос Исус [родени отново] за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим. (ЕФЕСЯНИ 2:10)

Преди години, когато започнах да ходя по-близко и интимно с Бога, бях свикнала да чакам за по-специално потвърждение от Него за всичко, което исках да направя – докато не научих, че Святият Дух обитава вътре в мен, за да върша добри дела. В ранните години на ходенето ми с Бога имах в сърцето си да дам десет долара на една жена в нужда. Аз носех това желание в сърцето си три седмици, докато накрая не се помолих: „Господи, наистина ли Ти ми казваш да давам пари на тази жена? Аз ще го направя, ако наистина Ти ми го казваш!” Десет долара бяха много пари по онова време и аз не исках да се разделя с тях, освен ако нямах ясни насоки от Бога.

Той ми отговори толкова ясно и ми каза: „Джойс, дори и да не Съм Аз наистина, няма да ти се ядосам, ако благословиш някого!”

Един от плодовете, които произтичат от факта, че Божият Дух живее в нас, е добротата (вж. Галатяни 5:22–23). Следователно ние имаме желанието да бъдем добри към хората. Бог каза на Авраам, че ще го благослови, за да може да бъде за благословение на другите хора (вж. Битие 12:2). Представете си колко прекрасно би било да достигнем до мястото, където ние просто ще живеем, за да правим хората щастливи, като служение към Бога.

Светът е пълен с нуждаещи се хора. Винаги има някой някъде, който има нужда от насърчителни думи. Някой има нужда от детегледачка, помощ от транспорт или от финансова помощ. Откривам, че когато прекарвам време с Бога, аз чувствам силно желание да помогна на някого и съм разбрала, че чрез това желание Бог ми говори. Бог е добър и когато прекарваме време с Него, ние искаме да правим добри неща за другите.

Питайте Бога всеки ден да ви покаже кого можете да благословите и запомнете, че Бог обитава там, където е любовта (вж. 1 Йоан 4:12).


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Възползвайте се от всяка възможност, която имате, за да направите нещо добро.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon