Вярата действа

Вярата действа

И апостолите казаха на Господа: Увеличи нашата вяра (онова доверие и увереност, които извират от нашата вяра в Бога). (ЛУКА 17:5)

Много хора, може би дори и вие, се молят да имат „голяма вяра”, но това не става само чрез молитва. Тя се изгражда малко по малко, докато ние се покоряваме на това, което Бог ни е помолил да направим. Той може дори да ни помоли да направим неща, за които нямаме никакъв опит или изобщо не ги разбираме, но когато започнем да ги вършим, ние преживяваме Божията вярност и нашата вяра расте.

Бог понякога дава на хората дарбата вяра за определена ситуация в техния живот, но обикновено вярата става голяма чрез опит. Нашата вяра става по-дълбока, по-силна и по-голяма, докато ние я преживяваме чрез нашия опит.

В днешният стих учениците молят Исус да увеличи тяхната вяра. Той отговаря като им казва в Лука 17:6, че те трябва да действат чрез тяхната вяра, за да може тя да се увеличи. Същото е вярно за нас днес. Един начин от начините, по които демонстрираме нашата вяра, е като правим нещата, вярата често изисква действие. Със сигурност има случаи, в които Бог иска ние да чакаме Той да подейства в наша полза, но има и други случаи, когато трябва да докажем, че имаме вяра, като направим нещо. Когато искаме да израснем в нашата вяра, ние трябва да сме готови да чакаме с надежда или да действаме според Божието слово към нас, но нашата вяра няма да се увеличи, докато ние не правим нищо.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Действайте по начин, който показва вашата вяра.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon