Вяра, а не чувства

Вяра, а не чувства

Защото ние с вярване ходим [направляваме живота си и действаме според нашите убеждения или вярвания, уважавайки взаимоотношението на човека с Бога и божествените неща, с доверие и свят плам; така ходим], а не с виждане или според това как изглеждат нещата. (2 КОРИНТЯНИ 5:7)

Библията ни учи по-скоро да живеем чрез вяра, отколкото според това, което виждаме и чувстваме; обаче има време, когато Бог използва обстоятелствата, в които се намираме, за да ни говори. Например, когато Дейв и аз започнахме да усещаме, че Бог ни говори за това да излезем по телевизията, двамата с него определено не знаехме как да правим телевизионни програми и не можехме да ги излъчваме без пари. Ние нямаше как да получим достатъчно пари сами по себе си, така че Бог трябваше да ги снабди. Ако не бяхме писали на нашите приятели и партньори и не бяхме получили финансиране, нямаше да можем да направим следващата стъпка. Без значение колко вяра имахме за това че трябва да излезем по телевизията, ние също така нямахме никакви пари. Ние вярвахме, че Бог е говорил на сърцата ни, но ние също така имахме нужда Той да говори чрез нашите обстоятелства. Трябва да разберем разликата между вярата, глупостта и презумцията. Щеше да е глупаво от наша страна да задлъжнеем, за да излезем по телевизията.

Да предположим, че една жена се моли и чувства, че трябва да започне работа, за да помогне със семейните разходи. Тя решава да започне работа, но има две малки деца. Ако не успее да намери детегледачка, на която да може да разчита, тя не може да ходи на работа. Това е обстоятелство, за което Бог трябва да се погрижи, за да може тя да започне да действа в тази посока. Ако Бог не снабди детегледачка, то тогава тя ще трябва да постави под въпрос мислите си относно започването на работа. Може би Бог й показва, че да остане в къщи със семейството си в този период от живота й е по-добре от това да работи.

Ние ходим чрез вяра, но също така трябва да се молим Бог да ни дава мъдрост, за да знаем кога изцяло да пренебрегнем обстоятелствата и кога да обръщаме внимание на обстоятелствата, защото Той ги използва, за да ни говори и да ни води.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Живейте чрез вяра, но не бъдете глупави.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon