Вяра И Удовлетворение

Вяра и удовлетворение

… защото се научих да съм доволен (удовлетворен до такава степен, че не се смущавам и не се тревожа), в каквото състояние и да се намеря. ФИЛИПЯНИ 4:11

Библията ни учи да бъдем доволни, без значение какви са нашите обстоятелства (Евреи 13:5). Ние не трябва да се притесняваме за нищо, без значение какво се случва. Вместо това ние можем да се молим за това и да кажем на Бога от какво се нуждаем. Докато чакаме Бог да подейства, ние можем да бъдем благодарни за всичко, което Той вече е направил за нас (Филипяни 4:6).

Открила съм, че тайната да бъдем доволни е да молим Бога за това, което искаме, като знаем че, ако това е правилно, Той ще го осъществи на правилното време. А ако не е правилно, Той ще направи нещо много по-добро от онова, което сме поискали.

Важно е да се научим напълно да се доверяваме на Бога, ако изобщо имаме намерение да се наслаждаваме на мир и спокойствие в живота си. Ние имаме възможност да разсъждаваме върху онова, което Бог е направил в живота ни, вместо върху онова, което все още чакаме Той да направи.

Бог ви обича. Той е добър Бог, Който иска да бъде близо до вас. Бъдете доволни, знаейки че Неговите пътища са съвършени и че Той ще даде голяма награда на онези, които Му се доверяват (Евреи 10:35).


Бог работи в тайно, зад сцената, дори да изглежда, че нищо никога няма да се промени.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon