В сравнение със славата страданията са нищо

В сравнение със славата страданията са нищо

Понеже смятам, че сегашните (в настоящия ни живот) временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие за нас. (РИМЛЯНИ 8:18)

Какво означава да споделяме страданията на Христос? В края на краищата всеки път, когато нашата плът иска да направи нещо, а Божият Дух иска ние да направим нещо друго, нашата плът ще страда, ако изберем да следваме Духа. На нас това не ни харесва, но днешният стих ни казва, че ако искаме да споделяме славата на Христос, ние също така трябва да сме готови да споделяме и Неговите страдания.

Все още си спомням как страдах през ранните години на ходенето ми в покорство на Божия Дух. Мислех си: Мили Боже, някога ще преодолея ли това? Някога ще стигна ли до мястото, където ще мога да Ти се покорявам и да не ме боли от това, докато го правя?

Веднъж щом апетитът на плътта вече не е в контрол, ние стигаме до момента, в който ни е лесно да се подчиняваме на Бога и всъщност се наслаждаваме да Му се покоряваме. Има неща, които сега са лесни за мен, но някога бяха много трудни и болезнени, а същите неща се случват на всеки, който е готов да премине през трудности, за да стигне до славата.

В Римляни 8:18 Павел всъщност казва: „Сега ние ще пострадаме малко, но какво от това? Славата, която ще дойде от покорството многократно надхвърля страданието, което изтърпяваме сега”. Това е добрата новина! Каквото и да страдаме, през каквото и да минаваме, то е абсолютно нищо в сравнение с добрите неща, които Бог ще направи в живота ни, когато ние продължаваме напред с Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бог ще направи велики неща в живота ви, когато продължавате да вървите напред с Него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon