Гледайте към Исус

Гледайте към Исус

Като отвръщаме поглед [от всичко, което ще ни разсейва] и като насочваме своя взор към Исус, Начинателя [който дава първия подтик на нашата вяра] и Завършителя на нашата вяра [който я довежда до зрялост и съвършенство]. (ЕВРЕИ 12:1–2)

Много неща, които искаме и се нуждаем да знаем за Божията воля, са ясни за нас от страниците на Неговото Слово. Обаче има определени, специфични въпроси, които може да имаме и на които не е отговорено в Писанието. Ако се моля за нещо, което не е ясно застъпено в Божието слово, ако трябва да взема решение, за което не мога да намеря глава или стих, които да ме водят в правилната посока, тогава аз се моля така:

„Господи, аз искам това, но искам Твоята воля повече, отколкото искам моята собствена воля. Така че, ако моето искане не е на Твоето време или това, за което моля, не е онова, което Ти искаш за мен, тогава моля да не ми го даваш. Амин.”

Ние можем емоционално да се въвлечем да направим нещо, което изглежда като от Бога, но след като започнем да го правим, може да разберем, че може би то е просто добра идея, за която няма надежда без Божията воля, която да я направи успешна. Но Бог не е длъжен да завърши нещо, което Той не е започнал. Ние може да се молим за проектите, които започваме, но няма смисъл да се ядосваме на Бога, ако Той не ги завърши за нас. Той не е длъжен да завърши нещо, на което Той не е автор! Бъдете много внимателни, когато започвате нещо просто защото изглежда като добра идея. Добрите неща често са врагове на най-добрите, които Бог има за нас. Когато ви дойде някаква идея, отделете време да видите дали вашият дух ще ви свидетелства за това, преди да предприемете някакви действия.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Уверете се, че вашите добри идеи са Божиите идеи!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon