Говорете истината за себе си

Говорете истината за себе си

Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш. –МАТЕЙ 12:37

Никога не казвайте и не мислете негативни неща за себе си, като например: Аз никога не правя нищо както трябва. Аз никога няма да се променя. Аз съм грозна. Изглеждам ужасно. Аз съм глупава. Кой изобщо може да ме обича? В Матей 12:37 се казва: Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

В Притчи 23:7 се казва: Защото каквито са мислите в душата му – такъв е и той. С други думи начинът, по който говорим и мислим за себе си, разкрива как се чувстваме и какво мислим за себе си, а това влияе на живота ни.

Трябва да говорим добри неща за себе си (като лична изповед), които се основават на това, което Словото казва за нас, за да можем да имаме увереност в това кои сме ние в Христос. Например: „Аз съм Божията праведност в Христос. Аз съм приет от Бога чрез Христос. Бог ме е създал и ме е изваял със Своите собствени ръце, а Бог не прави грешки.”

Аз обичам да започвам деня си като декларирам позитивни, библейски изповеди. Вие може да правите това, докато карате колата си към работа или чистите къщата си. Аз също така ви насърчавам да се погледнете в огледалото и да кажете на глас: „Бог ме обича и ме приема, така че аз също приемам и обичам себе си“. Когато започнете да говорите богоугодни, позитивни истини за себе си, вие може да успеете да видите себе си точно такива, каквито Бог ви е създал да бъдете.


Молитва

Господи, аз приключих с говоренето на негативни неща за себе си. Аз декларирам истината, че Ти ме обичаш и ме приемаш. Аз мога да бъда вичко това, което си ме създал да бъда.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon