Господи, научи ме да се моля

Господи, научи ме да се моля

И когато Той се молеше на едно място, след като свърши молитвата, един от Неговите ученици Му каза: Господи, научи ни да се молим… (ЛУКА 11:1)

Една от най-важните, животопроменящи молитви, които човек може да изрече, е: „Господи, научи ме да се моля.” Не просто: „Господи научи ме да се моля,” а „Господи, научи мен да се моля.” Виждате ли, просто да имаме знания за молитвата не е достатъчно; ние трябва да знаем как да се молим – да говорим на Бога и да слушаме Бога – като личности, които са в близко и динамично лично взаимоотношение с Бога, на Когото се молим. Въпреки че има принципи на молитвата, които се прилагат за всички, ние сме личност и Бог ще води всеки от нас да се молим и да общуваме с Него по един уникален и личен начин.

Имаше време, когато аз участвах в много „молитвени семинари”, а след това се опитвах да копирам в моята молитва опита, който чух другите да споделят за начина, по който те се молят.

В крайна сметка, въпреки че осъзнах, че Бог има специален молитвен план за мен – определен начин за мен да говоря с Него и да Го чувам по-ефективно – аз трябваше да разбера какъв беше този начин. Аз започнах с фразата: „Господи, научи ме да се моля.” Бог ми отговори по един мощен начин и внесе чудесни подобрения в молитвения ми живот.

Ако искате да се наслаждавате на дълбоко, силно, близко и интимно взаимоотношение с Бога чрез молитва, ви насърчавам да кажете: „Господи, научи ме да се моля.” Той ще го направи и вие скоро ще откриете, че имате по-голяма свобода и ефективност в молитвения си живот. Бог ще ви води по един уникален, свеж план, който работи чудесно за вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Нека Бог ви научи как да се молите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon