Границите имат цел

Границите имат цел

Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти. –Притчи 3:5–6

Упражнявайки самоконтрол и самодисциплина, и установявайки граници в живота ви са някои от най-важните неща, които можем да направим. Живот в който няма дисциплина, е изпълнен с безотговорност.

Божието слово установява необходимите граници, за да ни запази в Божията зона на безопасност. То ни казва какво можем да правим и какво е по-добре да не правим, за да бъдем в безопасност.

Като християни ние може да мислим, че е много вълнуващо да живеем живот на ръба. На нас ни харесва нашия имидж на „Дa! Това съм аз! Живея на ръба!“ Това е станал един популярен начин сред хората, по който гледат на живота. Но нека бъдем честни, Бог не иска ние да живеем на ръба, защото ако ние живеем на ръба, то тогава нямаме никаква възможност за грешка.

Магистралите имат ограничителни линии, по една на всяка страна и една в центъра. Тези линии ни осигуряват ограничения за наша безопасност, докато караме колите си. Ако пресечем линията от едната страна ще отидем в канавката. Ако пресечем средната линия може да се убием. Ние харесваме тези линии, защото те ни помагат да бъдем в безопасност.

В личния ни живот е същото. Когато имаме граници и ограничения, ние се чувстваме по-добре и преживяваме Божият мир.

Ключът е да отворим Божието слово, където Той е очертал всички граници, от които се нуждаем и по които да живеем. Нека Бог да ви води в пътя ви всеки ден.

Молитва

Господи, аз разбирам нуждата от граници в живота си. Докато чета Твоето Слово, покажи ми как да прилагам Твоите здравословни граници в живота си днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon