Давайте на хората взаимоотношения, а не религия

Давайте на хората взаимоотношения, а не религия

Исус му отговори: Истина, истина ти казвам: Ако не се роди някой отново (отгоре), не може да види (да знае, да бъде запознат със и да преживее) Божието царство. –ЙОАН 3:3

Когато разказвате на някого за вашата вяра, религия ли му давате… или взаимоотношение?

Библията казва, че трябва да бъдем новородени (вж. Йоан 3:1-8) – тя не казва, че трябва да бъдем религиозни. За съжаление, хората често представят евангелието, като че ли е списък с религиозни правила, а не истинско взаимоотношение с Бога.
Но следването на „християнските“ правила и ходенето на църква няма да ви направи християнин, това е все едно да очаквате седенето в гараж да ви направи кола.

Религиозните правила и задължения могат да бъдат строги, трудни и потискащи, но те не са онова, което Исус иска за хората. Исус иска хората да живеят във взаимоотношения с Него.

Ако някой ни попита: „Каква религия изповядате?“ ние трябва да говорим за нашите лични взаимоотношения с Исус, вместо да говорим в каква църква ходим. Обичам да отговарям на този въпрос, като казвам: „Благодаря, че попитахте. Аз нямам религия, но имам Исус“.

Ние трябва да започнем да питаме хората: „Познавате ли Исус? Той ваш приятел ли е? Имате ли лични взаимоотношения с Него?“

Следващия път, когато някой ви попита за вашата вяра, му дайте взаимоотношения, а не религия.

Молитва

Господи, лесно е да паднем в капана на мисленето, че трябва да следваме списък с правила, за да можем наистина да бъдем християни, но това не е този вид вяра, която Ти искаш от нас. Дай ми сили да споделям Твоето евангелие по начин, който води другите в животопроменящо взаимоотношение с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon