Даването на прошка

Даването на прошка

И бъдете благи, милосърдни, услужливи и добри един към друг, внимателни (състрадателни, разбиращи, любящи), като си прощавате един на друг [с готовност и безвъзмездно], както Бог в Христос прости на вас. ЕФЕСЯНИ 4:32

Веднъж чух, че според медицински изследвания 75 процента от физическите болести се дължат на емоционални проблеми. А един от най-сериозните емоционални проблеми, с които хората се сблъскват, е чувството за вина. Те отказват да се отпуснат и да се наслаждават на живота, защото смятат, че не го заслужават. Така те живеят във вечно напрежение, потънали в съжаление и угризения. Този вид стрес често разболява хората.

Две от нещата, които ни причиняват емоционално страдание, са размишленията върху всички негативни неща, които са ни сторили другите и грешните, неправилни постъпки, които сме извършили самите ние. Трудно ни е да преодолеем болката, която другите са ни причинили и ни е трудно да забравим грешките, които сме допуснали.

В моя живот аз имах избор дали да остана огорчена, изпълнена с омраза и самосъжаление, да негодувам срещу хората, които са ме наранили, или да избера да следвам Божия път на прошката. Същият избор стои и пред вас днес. Моля се да простите на другите и да получите Божията прошка за себе си. Ако го направите, ще бъдете по-здрави и по-щастливи!


Божият път е прошката.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon