Дайте Му вашата пепел

Колкото отстои изток от запад, толкова е отдалечил от нас престъпленията ни.  –ПСАЛОМ 103:12

Когато позволим на Бог Отец да вземе нашите болки и проблеми, Той има способността да ги обърне в чудеса и да използва грешките ни за наше добро, ако ние просто Му се доверим.

В Исая 61:3 се казва, че Той ще ни даде венец вместо пепел, но аз виждам, че много хора искат да се държат за тяхната пепел, жарта от миналото, която им напомня за техните недостатъци и провали. Аз ви насърчавам да пуснете вашата пепел и да се протегнете към нещо ново.

Прекалено много хора живеят в миналото, чувствайки, че никога няма да имат друг шанс. Имате ли нужда от втори шанс? Искайте от Бога втори шанс, или трети, четвърти и пети – от каквото и да се нуждаете. Бог е пълен с милост и дълготърпение. Неговата благост и милост никога не отпада и не свършва. В Библията се казва, че Той е премахнал вашите беззакония от вас, така че вие не трябва повече да се държите за тях.

Исус дойде да вземе вашето бреме, но вие трябва да сте готови да го пуснете и да повярвате, че Той е по-голям от вашите грешки. Дайте Му вашата пепел днес!

Молитва

Господи, аз знам че не е добре за мен да се държа за миналото, когато Ти стоиш с любов пред мен и ми даваш нов шанс, така че аз се разделям с моята пепел. Аз я давам на Теб, развълнуван да видя венеца, който Ти ще ми дадеш вместо нея.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon