Да бъдем подражатели на Бога

Да бъдем подражатели на Бога

И така, бъдете подражатели на Бога [подражавайте Му и следвайте Неговия пример], като възлюбени деца. –ЕФЕСЯНИ 5:1

Да бъдем християни не означава да се разхождаме до църквата всяка седмица. Ние трябва да развиваме в себе си Божия характер, така че другите в действителност да могат да видят Исус, който работи по определен начин.

В Ефесяни 5:1 се казва, че ние трябва да бъдем подражатели на Бога. За съжаление е много по-лесно да го кажем, отколкото да го направим.

Толкова много пъти правим неща, които изобщо не отразяват характера на Бога. Лесно е да се обезсърчим, да се откажем и да осъждаме себе си, когато не успяваме да се справим с нещо.

За щастие, Бог не се притеснява, че все още не сме успели. Той знае, че ние сме просто хора. Той знае, че ние няма да можем да се научим веднага съвършено да отразяваме Бога, но Той иска от нас да продължаваме да растем.

Ние не сме предназначени да живеем муден живот и никога да не се движим напред във вярата си. Къде би било приключението в такъв живот? Трябва да можем да погледнем назад в живота си и да видим, че се случват някакви промени.

Аз бях като фарисей. Мисля, че бих могла да бъда шефът на фарисеите. Бях много добра в това да бъда религиозна, но наистина не правех нищо, което действително да „подражава“ на Бога. В някакъв момент Бог ме накара да се запитам: Какво правя, за да приличам повече на Бога? Аз всъщност помагам ли на някого? Или бях част от цялото това нещо, за да може Бог да направи живота ми по-добър?

Когато се намираме на място, където си задаваме въпроси, това е най-доброто място, на което можем да бъдем. Това е място на постоянен стремеж към това да бъдем повече като Исус. Докато се стремите към това, не падайте в капана на перфекционизма и на това да осъждате себе си. Всички ние правим грешки, но важното е да сме готови всеки ден да правим стъпки към това да приличаме повече на Бога.


Молитва

Господи, благодаря Ти, че въпреки това, че виждаш моите грешки, Ти все още Ме обичаш и Ми помагаш да живея богоугоден живот. Аз отказвам да се обезсърча от моите неуспехи, но и също така отказвам да остана същата. Избирам да Те следвам и да Ти подражавам все повече и повече всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon