Вие не сте създадени да бъдете виновни

Вие не сте създадени да бъдете виновни

И така, сега няма никакво осъждане (няма присъждане на вина за извършена неправда) на тези, които са в Христос Исус, които ходят не по плът, но по Дух. –РИМЛЯНИ 8:1

Когато говоря пред голяма аудитория и попитам колко от тях прекарват живота си като се чувстват виновни, мога да предположа, че поне 80 процента от хората ще си вдигнат ръцете. И аз бях част от тези 80 процента, докато не реших, че не съм създадена да бъда виновна и че няма да продължавам да позволявам на това измамливо чувство да управлява живота ми.

Изучавах какво казва Божието слово за вината и изучавах Божия характер и естество, докато напълно се убедих, че Бог не е източник на вина. Аз виждам вината като незаконен нашественик, който атакува ума и съзнанието ни, като се опитва да ни попречи да се наслаждаваме на всяко нещо, което Бог е снабдил за нас. Вината няма никакво законно право да бъде в живота ни, защото Исус плати за греховете и престъпления ни. Ако тя е в нас незаконно, то тогава ние трябва да я изпратим обратно там, откъдето е дошла – в ада!

Спрете и не позволявайте повече на вината да ограбва радостта ви. Трябва да запомните, че вие не сте създадени да бъдете виновни. Справяйте се с нея агресивно всеки път, когато се почувствате виновни, като приемате Божията любов и благодат.


Молитва

Святи Душе, аз знам, че не съм създаден да бъда виновен! Всеки път, когато вината се опитва да се надигне в мен, обърни ми внимание върху това и ми напомни, че съм простен и напълно възстановен чрез жертвата на Исус.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon