Да вземаме трудни решения

Да вземаме трудни решения

Защото нямаме такъв първосвещеник, който да не може да състрадава с нас в нашите слабости, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак е без грях. –ЕВРЕИ 4:15

Важно е да правим правилния избор, особено по време, в което сме наранени и обезкуражени, разтревожени и объркани – когато правилният избор е трудният избор, който трябва да направим. Когато сме подложени на стрес от нещата около нас, ние имаме естествената склонност да поемем по пътя на най-малкото съпротивление. Но това са онези моменти, в които ако направим правилния избор, ще постигнем най-голямата промяна. Понеже за да пожънете правилните резултати в живота, трябва да постъпвате правилно, когато изобщо нямате желание да направите това.

Удивителното за мен е че Исус знае как се чувстваме. Когато стана човешко същество, Той страдаше и се бореше с всички тревоги и притеснения, с които се борим и ние. Той чувстваше, че иска да се откаже и да поеме по лесния път, но го преодоля и направи трудния избор.

Когато сме изтощени и се колебаем при вземането на решения, можем да сме сигурни и уверени, че служим на един Бог, Който знае през какво минаваме. Той иска да ни помогне и да ни даде Неговата благодат, за да не ни се налага да вземаме трудни решения сами.

Когато сте подложени на стрес или сте на ръба на това да се откажете, спомнете си, че Бог е с вас и че Той ви разбира. Намерете сили да направите трудния избор в Него.


Молитва

Господи, аз съм толкова доволен и благодарен, че Ти разбираш всичко, през което преминавам и с което се боря. Когато съм изкушен да поема по пътя на най-малкото съпротивление, Аз ще намеря сили в Теб да направя трудния избор.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon