Да вземем изпитите на живота

Да вземем изпитите на живота

… А [безкомпромисно] праведния [този, който е добросъвестен и е в хармония с Тебе] утвърди Ти, Боже праведни, Който изпитваш сърцата и емоциите, и мисленето, и това, което е вътре в нас. –ПСАЛОМ 7:9

Животът е пълен с придизвикателства, които изпитват нашата решителност и вяра в Бога. Дали се сблъскваме с надвиснала зла опасност, или с ежедневните караници, качеството на характера ни със сигурност ще бъде редовно изпитвано.

Би било голяма грешка да пренебрегваме факта, че Бог изпитва нашето сърце, нашите емоции и нашия ум. Какво означава да тестваме нещо? Това означава да го поставим под натиск, за да видим дали е това, което казва че е. Ще издържи ли на стреса? Може ли да се предствави на нивото, на което неговият създател казва, че може? Оригинално ли е то, когато е проверено според истинския стандарт за качество?

Бог прави същото и с нас.

Вие подложени ли сте на тест днес? Ключът е да продължавате да се доверявате на Бога, дори когато не разбирате. В действителност да се доверяваме на Бога понякога означава, че ще има неотговорени въпроси, но когато продължаваме упорито напред, въпреки съмненията си, Той ще ни изгради и ще ни направи силни.

Молитва

Господи, когато съм подложен на изпит, аз искам да бъда готов, да издържам под натиск, да Те следвам без значение какво ми коства това. Показвай ми ежедневно как да Ти се доверявам, дори когато се боря с неотговорени въпроси.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon