Да достигнем до другите хора

Да достигнем до другите хора

Ако подариш на гладния желаното от душата ти и насищаш наскърбената душа, тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината и мракът ти ще бъде като пладне. –ИСАЯ 58:10

Бог има огромна страст към това да помага на хората, които страдат и са в нужда. През годините, докато се приближавах по-близо до Него и моята любов към Него растеше, аз ставах все по-убедена и по-уверена да живея всеки ден по такъв начин, че да направя по-добър живота на някой друг човек. Божията страст за хората стана и моя страст.

Да достигаме до другите хора и да им помагаме не е нещо, с което трябва да се хвалим. Това трябва да бъде един от първите ни приоритети в живота като християни.

Изисква се решителност и посвещение, за да подадем ръка и да достигнем до другите, но това е начинът, по който Бог иска да живеем. Бог казва, че когато вие наистина живеете като раздавате себе си за другите, Той ще ви използва. Вашата светлина ще изгрее в тъмнината и вашата тъмнина ще бъде като пладне (Исая 58:10).

Ако се протегнете към хората отвъд вашата собствена ситуация и занесете Христовата любов на другите, вашият мир и радост ще се увеличат, и така нещата, с които се борите, ще избледнеят. И ще преживеете удивителното удовлетворение от това да направите промяна там, където си струва.

Така че обмислете това: Има ли нужда да подредите отново приоритетите си, за да направите Божията страст ваша страст? Помолете Го да ви покаже как можете да достигнете до другите и да занесете Неговата светлина и любов на онези, които най-много се нуждаят от нея.


Молитва

Господи, аз искам Твоята страст да бъде и моя страст. Покажи ми как да преподредя приоритетите си и да достигна до другите по начина, по който Ти искаш да го направя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon