Да живеем благословен живот

Да живеем благословен живот

И така, доколкото имаме случай, нека да правим добро на всички, а най-вече на своите по вяра. –ГАЛАТЯНИ 6:10

Вярвам, че една от най-големите възможности, които имаме като християни, е да оказваме огромно влияние върху живота на другите. През целият ми живот в моето служение, Бог ми даваше възможността да споделям поучението от Неговото Слово с много хора, коит имаха нужда от насоки.

Но аз не вярвам, че това е специална възможност, която Бог е направил само за мен. Всеки, включително и вие, има възможността да влияе на някого. Когато отделите време да достигнете другите и да инвестирате в живота на някого, вие влияете на света… на вашия, и на техния.

В Галатяни 6:10 се казва да бъдем загрижени за всеки човек, когото Бог доведе на пътя ни. Ние сме призвани да бъдем за благословение и да изграждаме другите хора в тяхната вяра, да не се страхуваме да достигнем до хората и да им говорим истината в любов.

Вярвам, че Бог иска да бъдем повече от обикновени наблюдатели в живота. Той иска ние да бъдем хора, които наистина обичат другите и да ни е грижа достатъчно, за да сме готови да изливаме любовта си в живота им. Ние трябва да изграждаме другите в името на Христос, за да могат да израстват и да достигат дори до още повече хора.

Дали го знаете или не, някой гледа и ви търси. Хората се влияят от начина, по който живеете, а те трябва да виждат Божията любов във вашите ежедневни действия.

Понякога ще правим грешки и когато ги направим, можем да благодарим на Бога за Неговата прошка, но ние също така трябва да осъзнаем, че много пъти ние може да сме единственото доказателство за Бога, което някои хора ще видят.

Молитва

Господи, всеки ден имаме още една възможност, която Ти ни даваш да достигнем, да благославяме и да влияем на някого с Твоята любов. Искам да живея живот, който е благословение за другите и който да им показва какво означава да живеем фокусирани върху Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon