Да живеем за Бога е единственото нещо, което има значение

…Като мерят себе си със себе си и като сравняват себе си един с друг, не постъпват разумно.  –2 КОРИНТЯНИ 10:12

Изисква се смелост да следваме Бога вместо тълпата. Да бъдем прекалено загрижени за това какво мислят другите води само до тормоз. Въпреки че всички ние се наслаждаваме, когато хората мислят положително за нас, невъзможно е да се харесваме на всички през цялото време.

В Божията икономика, ние обикновено трябва да сме готови да изгубим нещо, което имаме, за да получим онова, което наистина искаме в живота, а това означава, че трябва да спрем да се сравняваме със стандартите на другите хора и да започнем да живеем за Бога.

Вашите истински приятели ще ви помогнат да бъдете всичко, което Бог иска да бъдете. Те няма да ви осъдят за това, че следвате Божието призвание в живота си. Истинските приятели ще ви насърчават да направите Бога приоритет номер едно в живота ви. Дори ако всички останали се отдръпнат от вас, Той обещава никога да не ви напусне и да не ви изостави.

Животът става прекалено сложен, объркан и обезсърчаващ, когато се опитваме да угаждаме едновременно и на Бога, и на хората. Не трябва да сравнявате себе си с никого и да се тревожите какво мислят хората за вас. Живейте живота си за Бога и бъдете свободни да сте такива, каквито Той ви е създал да бъдете.

Молитва

Господи, аз вземам решение точно сега да живея единствено за Теб. Да живея по стандартите на другите хора и според техните очаквания няма да ме доведе до никъде. Ти си Единственият, Който има значение, и аз искам да бъда такъв човек, какъвто Ти си ме създал да бъда.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon